«Βόμβα» Ζάεφ: Μπορούν να αποχαρακτηριστούν τα απόρρητα έγγραφα των διαπραγματεύσεων από το 1992

0

«Κανείς δεν μπορεί πλέον να μας αρνηθεί το δικαίωμά να είμαστε Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα σ’ αυτό το έδαφος», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ

Πρόθυμος να προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό, αν υπάρχει νομική δυνατότητα, των εγγράφων που αφορούν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό δηλώνει ο Ζόραν Ζάεφ.

Απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας δήλωσε ότι «τα απόρρητα έγγραφα από το 1992 μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών για τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό θα μπορούσαν να αποχαρακτηριστoύν, εάν υπάρχει η νομική δυνατότητα».

«Αν υπάρχουν ευκαιρίες στον κατάλληλο χρόνο που δεν θα προκάλεσε ζημιά στην κατάσταση ή τις σχέσεις με την Ελλάδα, προσωπικά, θα ενθαρρύνω τα ιδρύματα να αποχαρακτηρίσουν και να δημοσιεύσουν τα στοιχεία», είπε.

Οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ πιθανότατα αποτελούν μήνυμα προς το VMRO-DPMNE, που χειρίστηκε επί πολλά χρόνια τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είπε, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι «κανείς δεν μπορεί πλέον να μας αρνηθεί το δικαίωμά να είμαστε Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα σ’ αυτό το έδαφος».

via

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΌΛΟ ΤΟ ΆΡΘΡΟ
Loading...