Οι εργολάβοι του Σόρος θέλουν να διδάσκουν την «γλώσσα» τους στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας

0

Η Συμφωνία της ντροπής  στις Πρέσπες ,ήταν βέβαιο ότι άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και οδηγεί την χώρα σε επικίνδυνα εθνικά μονοπάτια. Έτσι μια ακόμη προκλητική ενέργεια έρχεται από το εσωτερικό της χώρας όπου μετά την κύρωση της συμφωνίας  τα φερέφωνα των Σκοπίων στην Φλώρινα επιδίδονται σε συνεχείς ενέργειες παραχάραξης και αμφισβήτισης , οπλισμένοι από την κυβερνητική εγκληματική πολιτική που τους άνοιξε την όρεξη.

Να εισαχθεί η «μακεδονική» γλώσσα στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών, ζητά με επιστολή του προς το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,  η οργάνωση μακρύ χέρι του Σκοπιανού αλλυτρωτισμού στη χώρα ,το Ουράνιο Τόξο.

Το Ουράνιο Τόξο του οποίου επικεφαλής είναι ο γνωστός Παύλος Βοσκόπουλος – που διόλου τυχαία αυτός και οι δυο αδερφές του  είναι δημόσιοι υπάλληλοι στην Περιφέρεια Φλώρινας -κάνει λόγο στην επιστολή του για «μακεδονική» γλώσσα που ομιλείται τόσο στη γειτονική μας χώρα όσο και στην Βόρεια Ελλάδα και ζητά να εισαχθεί στο πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος.

«Με δεδομένο ότι ένας από τους σκοπούς του Τμήματος είναι η προαγωγή και η γνώση της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού των χωρών των Βαλκανίων σε πανεπιστημιακό επίπεδο, είναι εύλογο αυτό να συμπεριλαμβάνει και την άμεση γειτονιά μας. Θα θέλαμε λοιπόν να σας ζητήσουμε την εισαγωγή της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας, όπως αυτή ομιλείται τόσο στη γειτονική μας χώρα όσο και στην Βόρεια Ελλάδα, στο πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του το μόρφωμα των Σκοπίων στην Ελλάδα.

Αυτά τα απίστευτα τα είχαν θέσει και στο πρόσφατο συνέδριο τους στο Ξυνό Νερό Φλώρινας όπου 50 νοματαίοι έθεσαν θέμα αναγνώρισης μειονότητας και απαίτησαν να διδάσκεται η δήθεν γλώσσα τους επίσημα στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας , από την πρωτοβάθμια μέχρι την τριτοβάθμια βαθμίδα εκπαίδευσης.

Βέβαια ουδείς κρατικός λειτουργός αξιώθηκε τότε να απαντήσει σε μια κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος και αμφισβήτισης της εθνικής κυριαρχίας, απεναντίας ισχυρές ασυτνομικές δυνάμεις είχαν προσφέρει πλήρη προστασία στους δεδηλωμένους κατσαπλιάδες να ολοκληρώσουν τις εργασίες του συνεδρίου τους. Η επίσημη ελληνική θέση σε κάθε διαμαρτυρία και αντίδραση είναι ότι όσοι δοαφωνούν -το 80% των πολιτών- είναι ακροδεξιοί και φασίστες.

Τι αναφέρουν στην επιστολή τους οι υπάλληλοι των Σκοπίων και του Τζόρτζ Σόρος :

«Με την επικύρωση της Συμφωνίας της Πρέσπας κλείνει μια μακρά περίοδος διαμάχης σχετικά με την ονομασία της γειτονικής μας χώρας, την εθνικότητα των κατοίκων της καθώς επίσης και τη μακεδονική γλώσσα που πλέον είναι επισήμως αναγνωρισμένη με αυτό το όνομα και από τη χώρα μας.

Με δεδομένο ότι ένας από τους σκοπούς του Τμήματος είναι η προαγωγή και η γνώση της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού των χωρών των Βαλκανίων σε πανεπιστημιακό επίπεδο, είναι εύλογο αυτό να συμπεριλαμβάνει και την άμεση γειτονιά μας. Θα θέλαμε λοιπόν να σας ζητήσουμε την εισαγωγή της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας, όπως αυτή ομιλείται τόσο στη γειτονική μας χώρα όσο και στην Βόρεια Ελλάδα, στο πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος.

Μια τέτοια κίνηση θα δώσει νέες δυνατότητες και ευκαιρίες τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και σε όλους όσους ομιλούν την μακεδονική γλώσσα ως μητρική ή ως δεύτερη γλώσσα ώστε να μπορέσουν επιτέλους να την σπουδάσουν σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Παράλληλα, θα δείξει με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι η δέσμευσή σας για ένα Τμήμα εξωστρεφές, που θα αλληλεπιδρά με την κοινωνία και θα ενισχύει την επιστημονική έρευνα με κοινωνική ευαισθησία και χωρίς αποκλεισμούς είναι ουσιαστική και όχι ένα απλό σχήμα λόγου.

Θα συμφωνείτε φανταζόσαστε ότι το Πανεπιστήμιο θα πρέπει όχι μόνο να προηγείται των κοινωνικών εξελίξεων αλλά και να τις διαμορφώνει με ανεξάρτητη, τολμηρή και καινοτόμα γνώση και όχι να είναι ουραγός αναπαράγοντας στείρα εθνικά στερεότυπα.

Περιμένοντας την θετική σας ανταπόκριση, παραμένουμε στην διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε αναφορικά με τις πρακτικές λεπτομέρειες υλοποίησης ενός τέτοιου βήματος».

via

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΌΛΟ ΤΟ ΆΡΘΡΟ
Loading...