Connect with us

Δείγμα σελίδας

Αυτό είναι ένα παράδειγμα σελίδας. Είναι διαφορετικό από ένα άρθρο γιατί παραμένει σε ένα μέρος και θα εμφανίζεται στην πλοήγηση (στα περισσότερα θέματα). Οι περισσότεροι ξεκινούν με μια Περί σελίδα που τους παρουσιάζει στους πιθανούς επισκέπτες. Μπορεί να λέει κάτι σαν αυτό:

Γεια σου! Είμαι ένας ταχυδρόμος με ποδήλατο την ημέρα, και ένας εμπνευσμένος ηθοποιός την νύχτα, αυτός είναι ο ιστότοπος μου. Ζω στην Αθήνα, έχω έναν υπέροχο σκύλο που τον λένε Έκτορα, και μου αρέσει να πίνω Mojito (Και να χορεύω στην βροχή)

…ή κάτι σαν αυτό:

Η XYZ Εταιρία ιδρύθηκε το 1971, και παρέχει ποιοτικά εργαλεία για μηχανικούς αυτοκινήτων. Η εταιρία βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, και εργάζονται πάνω από 2000 άτομα και προσφέρει στην τοπική κοινότητα.

Ως ένας νέος χρήστης WordPress, θα πρέπει να επισκεφθείτε τηνδιαχείρισή σας για να διαγράψετε αυτή την σελίδα και να δημιουργήσετε νέες για το περιεχόμενό σας. Καλή διασκέδαση!

Advertisement

Η Lamborghini κυκλοφόρησε επίσημα το ταχύτερο SUV του κόσμου

Επίσημη πρεμιέρα, μετά από πολλές διαρροές και teaser φωτογραφίες και βίντεο για το πρώτο, κατά τη Lamborghini, Super Sport Utility Vehicle (SUV) του κόσμου. Την Urus, που μετά την LM002 είναι το δεύτερο τζιπ στην ιστορία της ιταλικής μάρκας.

Η Lamborghini κυκλοφόρησε επίσημα το ταχύτερο SUV του κόσμου

Σε σχέση με την LM002 οι εποχές βέβαια έχουν αλλάξει και είναι σαφώς πιο ώριμες για ένα SUV με τα σήματα της Lamborghini, οι σχεδιαστές της οποίας μπόρεσαν με επιτυχία να περάσουν την εικόνα των σούπερ σπορ μοντέλων τους, όσο βέβαια αυτό είναι εφικτό, σε έναν πεντάθυρο τζιπ με μήκος 5,112 μέτρων και ύψος σχεδόν διπλάσιο (με κάποια δόση υπερβολής) σε σχέση με τις Huracan και Aventador. Το οποίο έχει άνετους χώρους για τέσσερις και τις αποσκευές τους, χάρη και στο μεταξόνιο των σχεδόν 3,0 μέτρων.

Η σχεδίαση του εσωτερικού ακολουθεί τη λογική των δίθυρων και διθέσιων μοντέλων της μάρκας, η ποιότητα δείχνει να είναι εξαιρετική και ο εξοπλισμός πλήρης από όλες τις απόψεις και σε όλους τους τομείς. Από την ασφάλεια και την υποβοήθηση μέχρι τη διασύνδεση και την άνεση ενώ ξεχωρίζει και το τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος.

Η Lamborghini κυκλοφόρησε επίσημα το ταχύτερο SUV του κόσμου

Φυσικά ένα SUV με αυτές τις διαστάσεις και αυτόν τον τεχνολογικό εξοπλισμό κ.λπ. δεν μπορεί να είναι ελαφρύ. Έτσι η Urus ζυγίζει 2.154 κιλά, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει στο να πάρει τον τίτλο του πιο γρήγορο μοντέλου της κατηγορίας που μπορεί να αγοράσεις κανείς. Κι αυτό γιατί το 0-100 χλμ./ ώρα είναι υπόθεση μόλις 3,6 δευτερολέπτων, για τα 0-200 χλμ./ ώρα χρειάζονται 12,8, ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 305 χλμ./ ώρα.

Βασικός υπεύθυνος για τις εντυπωσιακές αυτές επιδόσεις -ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα μεγάλο και βαρύ αυτοκίνητο- είναι ο μικρότερος από πλευράς αριθμού κυλίνδρων και κυβισμού κινητήρας που κινεί μιας σύγχρονη Lamborghini.

Η Lamborghini κυκλοφόρησε επίσημα το ταχύτερο SUV του κόσμου

Από την άλλη ο V8 των 4.000 κυβικών είναι ο πρώτος υπερ-τροφοτούμενος της μάρκας. Μάλιστα είναι bi-turbo και αποδίδει 650 ίππους και 850 Nm, ενώ αν αναρωτιέστε για την προέλευσή του χρησιμοποιείται -αλλά με μικρότερη απόδοση- και σε άλλα κορυφαία μοντέλα του ομίλου Volkswagen στο οποίο ανήκει η Lamborghini, ακριβώς όπως συμβαίνει και με το πλαίσιο MLB που αποτελεί τη βάση της Urus.

Η Lamborghini κυκλοφόρησε επίσημα το ταχύτερο SUV του κόσμου

H Urus είναι φυσικά τετρακίνητη,  μπορεί να έχει συνολικά μέχρι και 7 προγράμματα οδήγησης, ενώ διαθέτει και τετραδιεύθυνση. Πηγή: Lamborghini

Η κίνηση μεταδίδεται φυσικά σε όλους τους τροχούς μέσω ενός ηλεκτρο- υδραυλικά ελεγχόμενου κιβωτίου 8 σχέσεων και υπό κανονικές συνθήκες η κατανομή της ροπής στους δύο άξονες είναι σε ποσοστό 40:60. Σε περίπτωση που υπάρχει λόγος στους εμπρός τροχούς μπορεί να καταλήξει μέχρι και το 70% της συνολικής ροπής και στους πίσω το 87%, ενώ διαθέσιμα είναι συνολικά 7 προγράμματα οδήγησης.

Η Lamborghini κυκλοφόρησε επίσημα το ταχύτερο SUV του κόσμου

Τα Strada, Sport, Corsa, Newe (για χιόνι), Terra (για εκτός δρόμου), Sabbia (για άμμο) και το ελεύθερα ρυθμιζόμενο Ego, τα οποία επιλέγονται από το διακόπτη που η Lamborghini ονομάζει Τhe Tamburo και βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα.

Τα Terra και Sabbia είναι επιπλέον εξοπλισμός, ενώ και στα τρία που αφορούν κίνηση πέρα από τη στάνταρ άσφαλτο υπάρχει αυτόματη ανύψωση του αμαξώματος για μεγαλύτερη διευκόλυνση της κίνησης.

Παράλληλα το παρόν δίνει και το σύστημα τετραδιεύθυνσης της Aventador SV, το οποίο στις μικρές ταχύτητες στρίβει αντίθετα προς τη στροφή τους πίσω τροχούς και στις μεγάλες προς την ίδια πλευρά προκειμένου να βελτιωθεί η ευελιξία, η ευστάθεια και η κατευθυντικότητα της Urus. Η οποία διαθέτει και τα μεγαλύτερα φρένα που τοποθετούνται σε μοντέλο παραγωγής.

Η Lamborghini κυκλοφόρησε επίσημα το ταχύτερο SUV του κόσμου

Ειδικά η διάμετρος των εμπρός της δίσκων φτάνει τα 440 χιλιοστά -οι δαγκάνες είναι 10 πίστονες- ενώ για να χωρέσουν οι στάνταρ ζάντες είναι 21 ιντσών και οι εξτρά φτάνουν μέχρι και τις 23 ίντσες.

Το Lamborghini Urus θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2018 σε τιμές που στην Ευρώπη θα ξεπερνούν λίγο τις 200.000 ευρώ, ενώ η εταιρεία υπολογίζει ότι μέχρι το 2019 το εκπληκτικό της SUV θα έχει συμβάλλει στο διπλασιασμό των 3.500 αυτοκινήτων που πούλησε το 2016.

[cnn]

Τέλος από 1η Ιανουαρίου οι δωρεάν πλαστικές σακούλες στην Ελλάδα

Από τις αρχές της νέας χρονιάς παύει η δωρεάν διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών από σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα και θεσπίζεται ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος για κάθε αγορά πλαστικής σακούλας από τους καταναλωτές, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Εχουν περάσει κιόλας 52 χρόνια από τη «γέννηση»  της πλαστικής σακούλας.  Εκτοτε, η αλόγιστη εξάπλωσή της  έχει βάλει «βόμβα» στα θεμέλια του οικοσυστήματος και της ζωής μας, μετατρέποντας μια σημαντική ανακάλυψη σε εφιάλτη.

Οι πλαστικές σακούλες δημιουργούν ανεπανόρθωτες βλάβες και μπορούν να σκοτώσουν ψάρια, θαλάσσιους οργανισμούς και πουλιά, μπορούν να αποδομηθούν και να μολύνουν το πόσιμο νερό και εν τέλει να βλάψουν όλους εμάς. Η καταστροφική τους δύναμη είναι μακράς διάρκειας και κρατά για δεκάδες ή και εκατοντάδες χρόνια!

Αυτοπροσχέδιο

Μόνο το 2015 στην Ελλάδα,  η ετήσια κατανάλωση πλαστικών σακουλών ήταν μεταξύ 242 και 363 τεμάχια ανά άτομο, ενώ το 2010 σε ολόκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιήθηκαν 98,6 δις πλαστικές σακούλες.

Για να περιοριστεί, λοιπόν, η μάστιγατης πλαστικής σακούλας, το 2015 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε οδηγία με στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσής της σε 90 πλαστικές σακούλες ανά πολίτη μέχρι το 2019 και σε 40 έως τα τέλη του 2025.

Η Ελλάδα εναρμονιζόμενη με την οδηγία αυτή, δημιούργησε το νομικό πλαίσιο με βάση το οποίο από 01-01-2018 παύει  η δωρεάν διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων  και θεσπίζεται ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος για κάθε αγορά πλαστικής σακούλας από τους καταναλωτές, όπως άλλωστε γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Αυτοπροσχέδιο

Με τον τρόπο αυτό θα αποθαρρυνθούν οι πολίτες από την αλόγιστη χρήση της πλαστικής σακούλας, ενώ τα χρήματα από το τέλος θα χρησιμοποιούνται για δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης των καταναλωτών και ανταποδοτικά  για την αντικατάσταση των λεπτών πλαστικών σακουλών από επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες. Αυτές θα δίνονται δωρεάν στους πολίτες που θα επιστρέφουν για ανακύκλωση τις λεπτές  πλαστικές σακούλες που θα αγοράζουν.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης  ξεκίνησε ήδη καμπάνια ενημέρωσης με τίτλο «Ζήτημα επιβίωσης». Η πρώτη δράση της καμπάνιας περιλαμβάνει προβολή της επικοινωνιακής αφίσας από τις 9 έως τις 22 Δεκεμβρίου 2017 σε πληθώρα στάσεων λεωφορείων στο κέντρο της Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, ενώ το 2018 αναμένονται να υλοποιηθούν περισσότερες επικοινωνιακές δράσεις  σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

[newsit] [news247] [tanea] [star]

16 Παράξενα Πράγματα που Τρελαίνουν Όλες τις Γυναίκες Πάνω στους Άντρες. Το 3ο απλά Δεν το Φαντάζεστε.

Τι βρίσκουν οι γυναίκες ελκυστικό στους άντρες; Προτιμούν το γυμνασμένο σώμα, το καλό γούστο ή το χρήμα και τη δύναμη; Αυτό είναι ένα μυστήριο που στοιχειώνει τους άντρες για αιώνες – μέχρι τώρα!

Χάρη σε μία πρόσφατη μελέτη, πλέον μπορούμε να πούμε με σιγουριά τι αρέσει στις γυναίκες και από ότι φαίνεται αυτό που βρίσκουν ελκυστικό μπορεί να είναι πολύ παράξενο…

1. Μπυροκοιλιά. Επιτέλους! Μία δικαιολογία να μην πάμε γυμναστήριο.

2. Φόρμες γυμναστικής. Το μόνο είδος παντελονιού που χρειάζεστε.

3. Το να είναι χαλαροί με τις περιόδους και να μπορούν να συζητήσουν μαζί τους αυτό το θέμα.

4. Όμορφοι αστράγαλοι.

5. Νανουριστική φωνή.

6. Φλέβες που πετάνε.

7. Το να είναι χρήσιμος στις δουλειές του σπιτιού.

8. Να έχει όμορφα χέρια.

9. Το να κάνει σφιχτές αγκαλιές.

10. Το να είναι αθλητικός τύπος.

11. To να τραγουδάει ωραία.

12. Το να έχει σκληρά και δουλεμένα χέρια.

13. Το να μυρίζει “αντρίλα” μετά την δουλειά.

14. Το να γνωρίζει πολύπλοκες λέξεις.

15. Το να είναι πατέρας. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα παιδί; Δεν θα το πιστεύετε…

16. Το να έχει όμορφο λαιμό.

Credit: vt.co

[via]

Βίντεο Σοκ από Νοσοκομείο. Νοσοκόμοι Αφαιρούν τα Ρούχα Αναίσθητου Ασθενή και Κάνουν τα Χειρότερα.

Έχουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του ιατρικού προσωπικού, όταν κάποιος δικός μας πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ελπίζουμε ότι θα τον μεταχειριστεί με αξιοπρέπεια και σεβασμό όταν είναι υπό αναισθησία.

Το παρακάτω βίντεο αποδεικνύει, ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Το βίντεο τραβήχτηκε σε νοσοκομείο στο Bolivar της Κολομβίας και δείχνει αρκετές νοσηλεύτριες να χορεύουν και να χαχανίζουν ενώ προετοιμάζουν τον ασθενή για χειρουργική επέμβαση.

Η συμπεριφορά των νοσοκόμων δεν ήταν καθόλου επαγγελματική. Μετά την εμφάνιση του βίντεο, το νοσοκομείο δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας ότι λυπάται για τη συμπεριφορά των νοσοκόμων και ότι όλοι τους έχουν απολυθεί ως αποτέλεσμα των ενεργειών τους.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο:

Η δήλωση ανέφερε ότι η συμπεριφορά τους παραβίασε της αξιοπρέπεια του ασθενούς και έσπασε τα πρωτόκολλα του νοσοκομείου.

Credit: relayhero.com 

via

«Με φωνάζουν άσχημο, λένε ότι έχω χοντρή μύτη, με έλουσαν με γάλα»

Ασπίδα προστασίας γύρω από ένα νεαρό μαθητή, τον Κίτον που είναι θύμα σχολικού εκφοβισμού έστησαν οι διάσημοι.

Ο Κίτον Τζόουνς από το Τενεσί των ΗΠΑ έγινε ο ήρωας του αθλητικού και καλλιτεχνικού κόσμου τα τελευταία εικοσιτετράωρα κι αυτό γιατί τόλμησε να μιλήσει για όσα κάνουν δύσκολη τη ζωή του.

Την περασμένη Παρασκευή, η μητέρα του μικρού Κίτον ανάρτησε στο facebook το βίντεο με τον γιο του να κλαίει και να εξηγεί τις εφιαλτικές ώρες που περνά στο σχολείο. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο μικρός είχε καλέσει τη μητέρα του γιατί φοβόταν και πάλι να βρεθεί στο εστιατόριο του σχολείου για το μεσημεριανό γεύμα.

«Από περιέργεια, γιατί το κάνουν. Ποιο το νόημα; Ποια η απόλαυση που παίρνουν; Είναι επίπονο. Δεν είναι εντάξει» ακούγεται να λέει ο Κίτον με δάκρυα στα μάτια, με τη μητέρα του να τον ρωτά τι ακριβώς υπομένει από τους συμμαθητές του. «Με κοροϊδεύουν για τη μύτη μου, με λένε άσχημο, λένε πως δεν έχω φίλους. Μου ρίχνουν γάλα πάνω μου. Δεν είναι εντάξει να το κάνει κάποιος αυτό. Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και δεν πρέπει να τους ασκείται κριτική γι’ αυτό. Δεν είναι δικό τους λάθος» συνεχίζει ξεσπώντας σε πιο έντονα κλάματα.

«Με φωνάζουν άσχημο, λένε ότι έχω χοντρή μύτη, με έλουσαν με γάλα»

«Με φωνάζουν άσχημο, λένε ότι έχω χοντρή μύτη, με έλουσαν με γάλα»

«Κράτα γερτά Κίτον. Μην τους αφήσεις να σε επηρεάσουν. Σου υπόσχομαι πως θα καλυτερεύσει. Όσο αυτοί οι αλήτες στο σχολείο σου αποφασίζουν τι άνθρωποι θέλουν να είναι στον κόσμο, πώς θα σου φαινόταν να ερχόσουν με τη μητέρα σου στην πρεμιέρα των Avengers στο Λος Άντζελες την επόμενη χρονιά;» έγραψε ο Κρις Έβανς στον μικρό Κίτον.

Το βίντεο έγινε διάσημο ξεπερνώντας μέσα σε τρεις ημέρες τις 22 εκατομμύρια προβολές στο Facebook και το 1,3 εκατ. προβολές στο youtube.

Στο πλευρό του στάθηκαν από την Κέιτι Πέρι μέχρι την Ντέμι Λοβάτο, τον Λεμπρόν Τζέιμς και τον Τζάστιν Μπίμπερ.

«Με φωνάζουν άσχημο, λένε ότι έχω χοντρή μύτη, με έλουσαν με γάλα»

«Με φωνάζουν άσχημο, λένε ότι έχω χοντρή μύτη, με έλουσαν με γάλα»

«Με φωνάζουν άσχημο, λένε ότι έχω χοντρή μύτη, με έλουσαν με γάλα»

«Με φωνάζουν άσχημο, λένε ότι έχω χοντρή μύτη, με έλουσαν με γάλα»

«Με φωνάζουν άσχημο, λένε ότι έχω χοντρή μύτη, με έλουσαν με γάλα»

«Με φωνάζουν άσχημο, λένε ότι έχω χοντρή μύτη, με έλουσαν με γάλα»

«Με φωνάζουν άσχημο, λένε ότι έχω χοντρή μύτη, με έλουσαν με γάλα»

«Με φωνάζουν άσχημο, λένε ότι έχω χοντρή μύτη, με έλουσαν με γάλα»

«Με φωνάζουν άσχημο, λένε ότι έχω χοντρή μύτη, με έλουσαν με γάλα»

[newsbeast] [dailymail]