Σαλβίνι: «Στρατιωτική κατοχή οι Τούρκοι στην Κύπρο αλλά εμείς στην Ε.Ε. τους φλερτάρουμε και τους δίνουμε χρήματα»

0

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, καταδίκασε την «τρέλα» των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Μόσχα την Τετάρτη, και άρχισε μια σκληρή επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Έρχομαι εδώ γιατί είμαι πεπεισμένος ότι οι κυρώσεις είναι οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική τρέλα”, δήλωσε ο Σαλβίνι. Τα σχόλιά του έτυχαν μια θερμής αντίδρασης από το ακροατήριό του, σε μια συγκέντρωση της ρωσο-ιταλικής επιχειρηματικής κοινότητας, ενώ αρκετοί Ρώσοι και Ιταλοί επιχειρηματίες πήραν το μικρόφωνο για να πιέσουν τον υπουργό ώστε να συνδράμει να αρθούν τις κυρώσεις.

Στην ιδανική περίπτωση, ο Σαλβίνι τους ανέφερε πως θα ήταν απασχολημένοι με τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους και θα συζητούσαν για την αντιτρομοκρατία, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και άλλα ζητήματα με το Ρώσο ομόλογό του αλλά έπρεπε να μιλήσουν για τις κυρώσεις και δήλωσε:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδότησε και φλερτάρει με την Τουρκία, ένα κράτος που έχει μια ευρωπαϊκή χώρα υπό στρατιωτική κατοχή για 44 χρόνια, ενώ επιβάλλει κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014».

via

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΌΛΟ ΤΟ ΆΡΘΡΟ
Loading...